20 Temmuz 2007 Cuma

Yedi Adımda Yaşamınızı Değiştirin

Yaşam kalitenizi artırmak istiyorsanız, standartlarınızı yükseltmeyi deneyin diyor bu konunun uzman kişileri.Peki 7 adımda nasıl olurda yaşamımızı değiştirebiliriz?Bu kadar kolay mı diyenlere:

1) Etkileşim Modeliniz :Etkileşim modeliniz, insanlarla nasıl iletişim kuracağınızı belirler ve kim olduğunuz konusundaki inancınızla ilintilidir. Kendinizi sabırsız biri olarak tanımlıyorsanız, başkalarına karşı sabırsız davranırsınız. Kendinizi kibar biri olarak tanımlıyorsanız, başkalarına karşı kibar davranırsınız. Karşılıklılık ilkesi, dünyada ne ekerseniz onu biçeceğinizi söyler. Kendinizi işbirlikçi olmayan ve negatif davranışın alıcı ucunda görüyorsanız, aynaya bakma zamanı gelmiş olabilir. Yaşamınızdaki insanlara zaten sıcak ve kibar bir biçimde davranıyorsanız, o zaman oyunda lidersiniz. Başkalarıyla nasıl etkileşim kuracağınıza dair standartlarınızı belirlemek için kendinize zaman ayırın.

2) Sözünüzü Tutma Kabiliyetiniz Dürüstlüğünüz, yapacağınızı söylediğiniz şeyi yapma kabiliyetinizle ilintilidir. Bir söz verip de tutamadığınızda, hem güvenilirliğiniz, hem de kendinize olan güveniniz azalır. Verdiğiniz sözleri tuttuğunuzda, itibarınız ve özgüveniniz artar. Verdiğiniz sözleri tutma kabiliyetinize olan inancınızın düzeyi, yaşam kalitenizi doğrudan etkileyecektir. Kendinize olan inancınız fazlaysa, risk almaya daha çok hazırsınız demektir. Risk almaya istekli olmak ise potansiyelinizden tam anlamıyla faydalanabilmek için gereklidir. Bir söz vermeden önce, yaşam çerçeveniz içinde kaldığından emin olun. Öyle değilse, söz vermeyin. Söz verdiyseniz, onu tutun. Kendinizi kazanmaya odaklayın ve sözünüzü tutabileceğinize inanın.

3) Yaşamınızdaki Beyaz Alan Beyaz alan, açık bir oyun bölgesidir. Serbest zamandır. Zamanınızı nasıl geçireceğinize dair standartlarınızı belirlediğinizde, yaşam kaliteniz hızla artar. Bu standartlara serbest zaman ayarlama koşulunu eklediğinizde, stres düzeyiniz ciddi biçimde azalır. Bu da sorumluluklarınıza sinirlenmek yerine, onları kucaklamanıza yardımcı olur. Yaşamınızda beyaz bir alan yaratmak için standart belirlemek üzere birkaç dakikanızı ayırın.

4) Fiziksel Sağlığınız ve Canlılık Nasıl göründüğünüz ve ne hissettiğiniz hoşunuza gidiyor mu?
Sizi memnun etmeyen her şeyin, aslında kendiniz için belirlediğiniz davranış standardının sonucu olduğunu anlamalısınız. Görünümünüzü ya da enerji seviyenizi değiştirmek istiyorsanız, özlemlerinizi destekleyen davranış standartları belirlemeniz şarttır. Kendinize nasıl bakacağınıza dair bazı standartlar belirleyin!

5) Finansal Durumunuz Finansal durumunuza ilişkin gerçek, finansal standartlarınızla doğrudan ilintilidir. Zengin insanların davranış standartları, parasal sıkıntıları olan insanlarınkinden farklıdır. Sizce hangi finansal gerçekler kabul edilebilir? Kredi kartı borcunuzun olması normal midir? Para biriktirmek için kendinize mi ihtiyacınız var? Harcama normları oluşturdunuz mu ya da satın alma kararı verirken uygulayabileceğiniz bir süreç var mı? Finansal standartlarınızı belirlemek için birkaç dakikanızı ayırın.

6) YaklaşımınızYaklaşımınız, eğiliminiz ya da düşünce biçiminizdir. Dünyayı nasıl gördüğünüzdür. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilmek için, onların gerçekleşebileceğine inanmanız gerekir. Yaşamınıza nasıl yaklaşacaksınız? Kendi gerçeğinizi dürüstçe değerlendirmek için kendinize izin verecek misiniz? Yaşamınızı etkileyebileceğinize inanacak mısınız? Hayallerinizi beslemek amacıyla gerekli iyileştirmeleri yapmak için kendinize ihtiyaç duyacak mısınız? Bu standartları şimdiden oluşturun.

7) Topluluğunuz Hiçbir şey, kaliteli bir yaşam sürme çabalarınızı, standartlarınızı desteklemeyen insanları çevrenize toplamaktan daha çok baltalamaz. Yaşamınızı daha iyi bir rotaya sokarken sizi en fazla zorlayacak konu, sizinle birlikte büyümeye hazır olmayan insanlarla ilişkilerinize son vermek, öte yandan bu donanıma sahip olanları yanınıza çekmektir.İlişkileriniz, sizi çökertebileceği gibi göklere de çıkarabilir. Benzer standartları olan insanları çevrenize toplamak, sizi potansiyelinizin zirvesine ulaştıracak bir yaşam biçimi yaratmanın etkili bir yoludur. Çevrenize standartlarınızı desteklemeyen insanları toplamak, çok büyük ihtimalle, yaşam kalitenizi bozacaktır. Yaşamınızdaki kilit insanları düşünmek için bir iki dakikanızı ayırın. Kendilerine karşı davranışlarına saygı duyuyor musunuz? Sizi destekleyip başarılarınızı kutluyorlar mı? Bunlar, değer verip yatırım yapmanız gereken insanlardır. Böyle davranmıyorlarsa, yaşamınızı onlarla paylaşıp paylaşmamayı bir kez daha düşünmelisiniz. Yaşamınızdaki insanlara yönelik nasıl bir standart belirleyeceksiniz? Standartlarınız, yaşamınızın çerçevesini oluşturur. Standartlarınızı yükseltin; daha kaliteli bir yaşam sürün!

7 adım bu şekilde sıralanmış.Aslında başlığın özünün " ne ekersen onu biçersin " mantıpında olması inandırıcılığını biraz daha kuvvetlendirmiyor mu?.,

Hiç yorum yok: