12 Temmuz 2007 Perşembe

Beyin Kanaması

Üzerinde durulması ve birçoğumuz fikir sahibi olmasını düşündüğüm önemli konulardan biri Beyin Kanaması ( konu sağlık olunca hertürlü olayın önemli olması ve bilinçli hareket edilmesi gerekir ).Beyin kanamaları,beyni besleyen damarlardan bir veya bir kaçından dışarı kan sızması sonucu, kanla beslenen bölgenin çalışamaz duruma gelmesidir diye kısaca tanımlanabilir.

Herhangi bir düşme ya da darptan Beyin Kanamasının gerçekleşebileceği ve önemsenmediğinde de ölümle sonuçlanabileceği unutulmamalıdır.

Bir Nöroloji Uzmanı şöyle der:" Önemli olan Beyin kanaması teşhisini koymak ve 3 saat içerisinde bunu tedavi ettirmek, ki bu hiç de kolay değil.Beyin kanaması olduğunu anlamak için aşağıdaki dört adımı uygulamak gerekir:Beyin kanaması semptonlarını anlamak çok zor olabilir. Fakat bu konuda bilgisiz olup beyin kanaması geçiren kişiye müdahale edilmezse, beyini çok ciddi zararlar görebilir.Doktorlar, artık herkesin aşağıdaki 4 adımı uygulamakla, bunu kolayca anlayabileceğini söylemektedir.Kişinin gülümsemesini istemek (eğer yapamazsa = Felç demektir)Kişinin çok basit bir cümle söylemesini istemek ("Bugün çok güzel bir gün") gibi.Kişiden her iki kolunu birden kaldırmasını istemek.Kişiden dilini dışarı çıkartmasını istemek. Eğer yamulmuşsa bu da felç geçirdiğine işarettir.Eğer kişi bu dört adımdan birini yerine getiremiyorsa - "lütfen" derhal acil Servise haber veriniz ve Doktora telefonda durumu izah ediniz".

Maalesef çoğu zaman şahit olmuşuzdur kaza yerindeki bilinçsiz müdahalelere ve bu müdahalelerle birlikte zor durumdaki insanların yakırışlarına.Konu sağlık, insan sağlığı, insan hayatı olunca bu konulara önem verelim, bilinçli hareket edelim.Bu konular mı ne? En basiti yukardaki yazıyı okuyan birçok kişinin hafızasında az çok bir bilgi kalıcaktır Beyin Kanamasıyla ilgili.Böyle üzücü bir olayla karşılaşıldığında en azından bilinçli hareket ederek bir insanın hayatta kalmasını sağlayacaktır yapacağı bilinçli müdahale ile.Son derece önemli olan bu konuları okumadan, okutturmadan, bilinçlenip bilinçlendirmeden geçmeyelim.Unutulmamalıdır ki yarın bizBeyin Kanamasıyla karşılaşabilir belkide Beyin Kanamasını geçiren biz veya bizim bir sevdiğimiz olabilir..,

Hiç yorum yok: