2 Ağustos 2007 Perşembe

Ne kadar sabırlıyız? Kaçımız ne kadar sabır gösterebilir yaşanacak sıkıntılara?..Çok sevdiğimizin hastalandığını,uzunca bir süre yataktan kalkamayacak olduğunu veya sizi algılamayıp tepkilerinze tepkisiz kaldığını- kalacağını- düşünürsek kaçımız, ne kadar zaman yanında oluruz?..Veya yakınımızın komada olduğunu ve bizim ne kadar onunla olabileceğimizi?..,

Anlatacağım olay ABD 'de yaşayan, 6 yıl önce bir kavgada başına aldığı darbeyle komaya giren kişiye ait-6 yıldır midesinden beslenen, çevresindeki olaylara tepki veremeyen adama vücudunun tamamı felçli adama-.

Beynine yerleştirilen elektrotlar sayesinde hayata kısmen de olsa dönmeyi başardı- doktorlar ve her insanda olan yaşama isteğiyle-.new Jersey'deki bilim adamları 6 ay boyunca hastanın beynine elektrotlar yerleştirirler ve farklı zamanlarda olumlu sonuç aldıklarında ailesinin de isteğiyle devamlı elektrotlar aktive edilerek hasta kısmen de olsa hayata döndürüldü.

Artık sorular sorulara 2-3 cümlelikte olsa cevap verebilir, kaşıkla beslendiğinde yemekleri çiğneyip yutabilir,kollarını yavaşça hareket ettirebilir duruma gelir..

6 yıl bekleyen azrail mi? Ailesi mi ? Mezar bekçileri mi? Doktorlar mı? hastanın kendisi mi? bu büyük sabırı gösteren?..,

Hiç yorum yok: